Οι πραγματικές ποσότητες ρεκόρ έχουν αποδειχθεί ειδικά για τα μικροπλαστικά, ανακοινώθηκε την Παρασκευή την Παραλία.

Οι πραγματικές ποσότητες ρεκόρ έχουν αποδειχθεί ειδικά για τα μικροπλαστικά, ανακοινώθηκε την Παρασκευή την Παραλία.

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Σχόλια

κανω ΕΓΓΡΑΦΗ

Σύνδεση με Facebook

Σύμφωνα με τον περιβαλλοντικό οργανισμό WWF, η Μεσόγειος μπαίνει

πλαστική ύλη

κυριολεκτικά κάτω. Οι πραγματικές ποσότητες ρεκόρ έχουν αποδειχθεί ειδικά για τα μικροπλαστικά, ανακοινώθηκε την Παρασκευή την Παραλία. Η συγκέντρωση των μικροσκοπικών πλαστικών σωματιδίων είναι σχεδόν τετραπλάσια σε σχέση με τον Βόρειο Ειρηνικό. Μέχρι 1,25 εκατομμύρια θραύσματα βρίσκονται ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Το 95 τοις εκατό των αποβλήτων που βρέθηκαν στη Μεσόγειο Θάλασσα και στις παραλίες της αποτελείται από πλαστικό, κυρίως από την Τουρκία και την Ισπανία, ακολουθούμενο από την Ιταλία, την Αίγυπτο και τη Γαλλία. Η δημοτικότητά του ως προορισμού διακοπών επιδεινώνει το πρόβλημα. “Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, 320 εκατομμύρια τουρίστες αυξάνουν ετησίως τη ρύπανση των αποβλήτων στη θάλασσα κατά 40 τοις εκατό”, επέκρινε το WWF.

“Η Μεσόγειος απειλεί να γίνει πλαστική παγίδα”

“Η Μεσόγειος περιβάλλεται σχεδόν πλήρως από κατοικημένες ακτές και απειλεί να γίνει μία

Πλαστική παγίδα

“, δήλωσε ο Axel Hein, θαλάσσιος βιολόγος στο WWF Αυστρία.” Τα πλαστικά απόβλητα καταλήγουν στη Μεσόγειο μέσω μη ασφαλών απορριμμάτων κοντά στη θάλασσα, παράνομης διάθεσης αποβλήτων σε ποτάμια, αλλά και τουριστικών δραστηριοτήτων. “Τα κενά στη διαχείριση των αποβλήτων στις περισσότερες γειτονικές χώρες είναι κυρίως υπεύθυνα. Θάλασσα – ειδικά ο Νείλος, ο Έβρος, ο Ροδανός, ο Πο και οι τουρκικοί ποταμοί Ceyhan και Seyhan.

Επίσης ενδιαφέρον: η ΕΕ θέλει να απαγορεύσει αυτά τα πλαστικά προϊόντα

Η Ευρώπη πρέπει να βελτιώσει την ανακύκλωση

“Η Ευρώπη παράγει τεράστιες ποσότητες πλαστικών απορριμμάτων και πρέπει να βελτιώσει τη δομή της για τη διάθεση και την ανακύκλωση αποβλήτων”, ζήτησε ο Hein. “Ο τουριστικός τομέας είναι επίσης σε ζήτηση και πρέπει να υποστηρίξει την επέκταση της υποδομής στους προορισμούς. Τα ξενοδοχεία και τα πλοία πρέπει να δημιουργήσουν αποτελεσματικά εσωτερικά συστήματα συλλογής αποβλήτων και να διαχωρίσουν εντελώς τα απόβλητα.”

Πρέπει να απαγορευθούν τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης;

  • Ναι, μια καλή ιδέα! 78,5%
  • Χωρίς απαγόρευση, αλλά ένας ισχυρός περιορισμός 17,5%
  • Όχι, θεωρήστε μια απαγόρευση άσκοπη 4%

Ψηφίστε διαφορετικά

Καθαρά ίχνη στον ζωικό κόσμο

Το πρόβλημα άφησε το σημάδι του στην άγρια ​​φύση της Μεσογείου. Σύμφωνα με το WWF, το 18% του τόνου και του ξιφία έχουν πλαστικό στο στομάχι τους, ειδικά σελοφάν και ΡΕΤ.reduslim ακριβώς τι περιέχει Στο καταφύγιο φαλαινών Pelagos στη βορειοδυτική Μεσόγειο, περισσότερο από το 56% του πλαγκτόν είναι πολύ μολυσμένο. Οι φάλαινες πτερυγίων που φιλτράρουν το νερό μέσω των γενειάδων τους είναι σχεδόν πέντε φορές πιο μολυσμένες στην προστατευόμενη περιοχή από ό, τι σε λιγότερο μολυσμένες περιοχές.

Περαιτέρω στοιχεία σύμφωνα με το WWF: Η Μεσόγειος είναι η έκτη μεγαλύτερη περιοχή συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων. Περιέχει ένα τοις εκατό του νερού στη γη, αλλά επτά τοις εκατό των μικροπλαστικών που διανέμονται παγκοσμίως. Επηρεάζονται 134 είδη ζώων. Όλα τα είδη θαλάσσιας χελώνας που ζουν στη Μεσόγειο έχουν απορροφήσει πλαστικά. Μέχρι 150 πλαστικά θραύσματα βρέθηκαν στο στομάχι ορισμένων ζώων. 150 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην περιοχή της Μεσογείου και με 208 έως 760 κιλά σκουπίδια ανά άτομο ετησίως, συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών στερεών αστικών αποβλήτων στον κόσμο.

Το 2016, οι 28 χώρες της ΕΕ μαζί με τη Νορβηγία και την Ελβετία παρήγαγαν 60 εκατομμύρια τόνους πλαστικών και 27 εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων. Σύμφωνα με το WWF, μόνο το 31% των σκουπιδιών ανακυκλώθηκε, το 27% πήγε σε χώρους υγειονομικής ταφής, ενώ τα υπόλοιπα αποτεφρώθηκαν.

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Σχόλια

κανω ΕΓΓΡΑΦΗ

Σύνδεση με Facebook

Η Επιτροπή της ΕΕ πρότεινε ευρεία απαγόρευση πλαστικών τη Δευτέρα. Πρόκειται για περίπου δέκα προϊόντα μίας χρήσης που προκαλούν το 70 τοις εκατό όλων των απορριμμάτων θαλάσσης.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ, Frans Timmermans, εξήγησε ότι τα πλαστικά απόβλητα καταλήγουν στον αέρα, στο έδαφος, στους ωκεανούς, στα τρόφιμα και επίσης στα ανθρώπινα σώματα.

Για ποια άρθρα πρέπει να ισχύει η απαγόρευση

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να υπάρχει απαγόρευση των πλαστικών, εάν υπάρχουν προσιτές εναλλακτικές λύσεις. Η απαγόρευση εμπορίας πρέπει συνεπώς να ισχύει για μπατονέτες, μαχαιροπήρουνα, πιάτα, καλαμάκια, αναδευτικά και μπαστούνια από πλαστικό, τα οποία πρέπει να κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Τα δοχεία αναψυκτικών μιας χρήσης που περιέχουν πλαστικό θα εγκριθούν μόνο εάν τα καπάκια και τα πώματά τους είναι προσαρτημένα σε αυτά. Είναι σημαντικό, “να βρούμε λιγότερο πλαστικό μίας χρήσης στα σούπερ μάρκετ μας. Θα αφαιρέσουμε μερικά από αυτά τα είδη από τα ράφια και θα τα αντικαταστήσουμε με καθαρότερες εναλλακτικές λύσεις”, δήλωσε ο Timmermans.

Είστε υπέρ μιας τέτοιας απαγόρευσης πλαστικών;

  • Ναι, έχει καθυστερήσει πολύ.
  • Όχι, δεν είναι απαραίτητο.
  • Δε με νοιάζει.

ψήφος

Δείτε τα αποτελέσματα

Τα κράτη πρέπει να διασφαλίσουν ότι χρησιμοποιούνται λιγότερες πλαστικές συσκευασίες τροφίμων και ποτά ποτών. Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τη διαχείριση των αποβλήτων και το κόστος καθαρισμού του περιβάλλοντος, καθώς και δραστηριότητες ευαισθητοποίησης. Αυτό ισχύει για πλαστικά προϊόντα όπως δοχεία, κύπελλα και συσκευασίες υμενίων για τρόφιμα, μπουκάλια ποτών, προϊόντα καπνού με φίλτρα όπως αποτσίγαρα, υγρά μαντηλάκια ή ελαφρές πλαστικές σακούλες.

Ως στόχος συλλογής, τα κράτη της ΕΕ υποχρεούνται να επιτύχουν ποσοστό συλλογής 90 τοις εκατό για πλαστικά μπουκάλια ποτών μονής κατεύθυνσης έως το 2025, για παράδειγμα μέσω συστημάτων κατάθεσης.

Ο Timmermanns εξήγησε ότι τα ίδια τα μπαλόνια δεν απαγορεύονται, αλλά τα πλαστικά μπαστούνια στα οποία είναι προσαρτημένα. Όσον αφορά τα αλιευτικά εργαλεία, το οποίο αντιπροσωπεύει το 27% του συνόλου των απορριμμάτων παραλίας, η Επιτροπή σκοπεύει να συμπληρώσει το υφιστάμενο πλαίσιο πολιτικής με συστήματα ευθύνης του παραγωγού για τα αλιευτικά εργαλεία που περιέχουν πλαστικό. Οι κατασκευαστές τέτοιων αλιευτικών εργαλείων θα πρέπει να πληρώσουν για τη συλλογή αποβλήτων από λιμενικές εγκαταστάσεις υποδοχής και για τη μεταφορά και επεξεργασία αυτών των αποβλήτων.

Χρησιμοποιήστε πλαστικά με μεγαλύτερη υπευθυνότητα

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jyrki Katainen είπε ότι τα πλαστικά είναι πολύ πρακτικά, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται με μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Το αναλώσιμο πλαστικό δεν είναι μια οικονομικά ή οικολογικά έξυπνη λύση. Τα πλαστικά θα αποτελούσαν το 85% των θαλάσσιων απορριμμάτων παγκοσμίως. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πλαστικό πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί, τόνισαν οι Timmermans και Katainen. Στοιχηματίζετε επίσης για μια αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών σχετικά με το πλαστικό.

Οι Timmermans έβαλαν το όφελος στους καταναλωτές μέσω περιορισμών πλαστικών στα 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Φυσικά, η μείωση του πλαστικού θα κοστίσει πολύ, αλλά αυτό είναι λιγότερο από τα πλεονεκτήματα. Σήμερα οι παραλίες καθαρίζονται από το δημόσιο πορτοφόλι και από εθελοντές. Όσοι δημιουργούν τα πλαστικά απορρίμματα δεν θα αναλάβουν την ευθύνη. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Το αυστριακό Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι “σχετικά θετικό” σχετικά με την προγραμματισμένη απαγόρευση του πλαστικού, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν καλές εναλλακτικές λύσεις για τα σχετικά προϊόντα, δήλωσε ο Daniel Kosak, εκπρόσωπος της υπουργού Περιβάλλοντος Elisabeth Köstinger (ÖVP). Το Υπουργείο Περιβάλλοντος απορρίπτει την πρόταση που έγινε στη συζήτηση για πιθανό φόρο επί των πλαστικών.

Οι βουλευτές της ΕΕ για επείγουσα μείωση των αποβλήτων

Αυστριακοί ευρωβουλευτές χαιρέτισαν την πρόταση της Επιτροπής για ευρεία απαγόρευση των πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης. Η ευρωπαϊκή εντολή του ÖVP Lukas Mandl είπε ότι το περιβάλλον γινόταν ολοένα και πιο μολυσμένο και ότι αυτό δεν θα έπρεπε να το παρακολουθούμε αδρανές. Ο βουλευτής του SPÖ Karin Kadenbach χαρακτήρισε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χρήσιμες.

Ο Μαντλ είπε ότι ήρθε η ώρα να σπάσουμε νέο έδαφος για να αποφύγουμε πλαστικά απόβλητα. Οι προτάσεις της Επιτροπής πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά, ιδίως εάν είναι πρακτικές και αποτελεσματικές. Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα με τα πλαστικά απόβλητα έχει φτάσει σε ανησυχητικές αναλογίες.

Ο Kadenbach είπε ότι υπό το φως αυτής της περιβαλλοντικής καταστροφής που προκαλείται από πλαστικά μιας χρήσης, τα οποία αποτελούν το ήμισυ όλων των απορριμμάτων θαλάσσης, δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια. Η Επιτροπή εκτιμά ότι έως το 2050 θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά από τα ψάρια στις θάλασσες.

Οι ΜΚΟ ζήτησαν περαιτέρω βήματα

Οι οργανισμοί προστασίας του περιβάλλοντος χαιρέτισαν κατ ‘αρχήν την πλαστική οδηγία που πρότεινε η ΕΕ, αλλά ζήτησαν περαιτέρω βήματα. “Στο σχέδιο, για παράδειγμα, δεν έχουν τεθεί στόχοι μείωσης σε επίπεδο ΕΕ για δοχεία τροφίμων ή φλιτζάνια καφέ μιας χρήσης”, επέκρινε η Greenpeace σε μια εκπομπή.

Η Greenpeace κάλεσε τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να «προχωρήσουν περαιτέρω και να θέσουν συγκεκριμένους στόχους μείωσης σε επίπεδο ΕΕ». “Εξίσου σημαντικό και ευχάριστο με αυτό το σχέδιο οδηγίας είναι: Χωρίς αυτούς τους συγκεκριμένους στόχους μείωσης, είναι δυστυχώς σχετικά χωρίς δόντια. Η υπουργός Περιβάλλοντος (Elisabeth, σημείωση) Köstinger πρέπει τώρα να εκστρατείες για συγκεκριμένους στόχους σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να περιορίσει την πλημμύρα των πλαστικών”, δήλωσε η εκπρόσωπος του καταναλωτή Nunu Kaller.

Το Global 2000 επέκρινε επίσης την έλλειψη συγκεκριμένων στόχων μείωσης. Η Lisa Kernegger, οικολόγος στο Global 2000, δήλωσε ότι υπήρχε μόνο μια «σημαντική μείωση» στα δοχεία τροφίμων και σε ποτήρια μιας χρήσης από πλαστικό. «Είναι σαφές ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη βήματα για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης. Αλλά η στρατηγική που παρουσιάζεται σήμερα είναι ένα βήμα με μεγάλη συμβολική δύναμη, αλλά μπορεί να αντιπροσωπεύει μόνο μια αρχή “, δήλωσε ο Kernegger.

Κριτική από τη βιομηχανία πλαστικών

Η κριτική της κατευθυντήριας πρότασης της ΕΕ για την απαγόρευση ορισμένων πλαστικών προϊόντων προήλθε από τον Σύνδεσμο της Αυστριακής Χημικής Βιομηχανίας. Η κατευθυντήρια γραμμή “χάνει το σημάδι”, δήλωσε τη Helmut Schwarzl, πρόεδρο της επαγγελματικής ομάδας βιομηχανίας πλαστικών, τη Δευτέρα.

Αντί να απαγορεύσετε τα πλαστικά προϊόντα για την καταπολέμηση του προβλήματος των απορριμμάτων, είναι πιο αποτελεσματικό να ευαισθητοποιήσετε τους ανθρώπους για την προσεκτική χρήση πόρων κάθε είδους. “Όταν απαγορεύονται ορισμένα προϊόντα, το πρόβλημα μετατοπίζεται από πλαστικό σε άλλα υλικά που βρίσκονται στη συνέχεια στην παραλία. Τα σκουπίδια πρέπει σίγουρα να αποφεύγονται, ανεξάρτητα από το αν είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί ή χαρτί”, δήλωσε ο Schwarzl.

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Σχόλια

κανω ΕΓΓΡΑΦΗ

Σύνδεση με Facebook

Mailyn P. Mo., 28 Μαΐου. 2018 20:33

Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ

απάντηση

Υπήρξε μια πρόσφατη δήλωση ότι το 50 τοις εκατό των νέων πλαστικών εισροών στους ωκεανούς προέρχεται από μόλις 5 μεγάλα ποτάμια. Αλλά το πρόβλημα με το πλαστικό είναι πιο θεμελιώδες: το χρησιμοποιείτε γιατί είναι βιολογικά ανθεκτικό. Ωστόσο, εάν εισέλθει στο περιβάλλον, αυτό είναι ακριβώς ένα πρόβλημα.

Σελίδα 1 από 1 ”

Η Επιτροπή της ΕΕ πρότεινε ευρεία απαγόρευση πλαστικών τη Δευτέρα. Πρόκειται για περίπου δέκα προϊόντα μίας χρήσης που προκαλούν το 70 τοις εκατό όλων των απορριμμάτων θαλάσσης.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ, Frans Timmermans, εξήγησε ότι τα πλαστικά απόβλητα καταλήγουν στον αέρα, στο έδαφος, στους ωκεανούς, στα τρόφιμα και επίσης στα ανθρώπινα σώματα.

Για ποια άρθρα πρέπει να ισχύει η απαγόρευση

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να υπάρχει απαγόρευση των πλαστικών, εάν υπάρχουν προσιτές εναλλακτικές λύσεις. Η απαγόρευση εμπορίας πρέπει συνεπώς να ισχύει για μπατονέτες, μαχαιροπήρουνα, πιάτα, καλαμάκια, αναδευτικά και μπαστούνια από πλαστικό, τα οποία πρέπει να κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Τα δοχεία αναψυκτικών μιας χρήσης που περιέχουν πλαστικό θα εγκριθούν μόνο εάν τα καπάκια και τα πώματά τους είναι προσαρτημένα σε αυτά. Είναι σημαντικό, “να βρούμε λιγότερο πλαστικό μίας χρήσης στα σούπερ μάρκετ μας. Θα αφαιρέσουμε μερικά από αυτά τα είδη από τα ράφια και θα τα αντικαταστήσουμε με καθαρότερες εναλλακτικές λύσεις”, δήλωσε ο Timmermans.

Είστε υπέρ μιας τέτοιας απαγόρευσης πλαστικών;

  • Ναι, έχει καθυστερήσει πολύ.
  • Όχι, δεν είναι απαραίτητο.
  • Δε με νοιάζει.

ψήφος

Δείτε τα αποτελέσματα

Τα κράτη πρέπει να διασφαλίσουν ότι χρησιμοποιούνται λιγότερες πλαστικές συσκευασίες τροφίμων και ποτά ποτών. Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τη διαχείριση των αποβλήτων και το κόστος καθαρισμού του περιβάλλοντος, καθώς και δραστηριότητες ευαισθητοποίησης. Αυτό ισχύει για πλαστικά προϊόντα όπως δοχεία, κύπελλα και συσκευασίες υμενίων για τρόφιμα, μπουκάλια ποτών, προϊόντα καπνού με φίλτρα όπως αποτσίγαρα, υγρά μαντηλάκια ή ελαφρές πλαστικές σακούλες.

Ως στόχος συλλογής, τα κράτη της ΕΕ υποχρεούνται να επιτύχουν ποσοστό συλλογής 90 τοις εκατό για πλαστικά μπουκάλια ποτών μονής κατεύθυνσης έως το 2025, για παράδειγμα μέσω συστημάτων κατάθεσης.

Ο Timmermanns εξήγησε ότι τα ίδια τα μπαλόνια δεν απαγορεύονται, αλλά τα πλαστικά μπαστούνια στα οποία είναι προσαρτημένα. Όσον αφορά τα αλιευτικά εργαλεία, το οποίο αντιπροσωπεύει το 27% του συνόλου των απορριμμάτων παραλίας, η Επιτροπή σκοπεύει να συμπληρώσει το υφιστάμενο πλαίσιο πολιτικής με συστήματα ευθύνης του παραγωγού για τα αλιευτικά εργαλεία που περιέχουν πλαστικό. Οι κατασκευαστές τέτοιων αλιευτικών εργαλείων θα πρέπει να πληρώσουν για τη συλλογή αποβλήτων από λιμενικές εγκαταστάσεις υποδοχής και για τη μεταφορά και επεξεργασία αυτών των αποβλήτων.

Χρησιμοποιήστε πλαστικά με μεγαλύτερη υπευθυνότητα

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jyrki Katainen είπε ότι τα πλαστικά είναι πολύ πρακτικά, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται με μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Το αναλώσιμο πλαστικό δεν είναι μια οικονομικά ή οικολογικά έξυπνη λύση. Τα πλαστικά θα αποτελούσαν το 85% των θαλάσσιων απορριμμάτων παγκοσμίως. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πλαστικό πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί, τόνισαν οι Timmermans και Katainen. Στοιχηματίζετε επίσης για μια αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών σχετικά με το πλαστικό.